Пісторіус оголосив про плани ФРН передати Україні військові гелікоптери

Пісторіус оголосив про плани ФРН передати Україні військові гелікоптери

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини хоче підтримати оборону України постачанням військових гелікоптерів із запасів Бундесверу.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус за результатами 18-го засідання Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн»), які відбулась 23 січня у відеоформаті, передає Укрінформ.

На сторінці оборонного відомства у соцмережу Х міністр пообіцяв надати Україні шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41 з комплектуючими та запчастинами. Окрім того, планується підготовити пілотів.

«Sea King - це перевірений і потужний гелікоптер, який допоможе українцям у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Це стане першою німецькою поставкою такого типу», - зазначив Пісторіус.

Водночас він не став уточнювати терміни постачання гелікоптерів.

Читайте також: Міноборони - про підсумки «Рамштайну»: Україна отримає зброю для ураження ворога в тилу

Міністр також зауважив, що пріоритетом №1 для коаліції «Рамштайн» залишається ППО для захисту населення та інфраструктури України. 

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок міністр оборони США Ллойд Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун провели 18-ту віртуальну зустріч Контактної групи з питань оборони України. Участь у засіданні, яке пройшло у форматі віртуальної конференції, взяли понад 50 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-