У НАТО підписали контракт на постачання понад 200 тисяч 155-мм артснарядів, частина з них - для України

У НАТО підписали контракт на постачання понад 200 тисяч 155-мм артснарядів, частина з них - для України

Укрінформ
У НАТО підписали контракт на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів на суму 1,1 млрд євро, причому частина снарядів буде поставлена в Україну.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

"Війна в Україні перетворилася на битву за боєприпаси", – заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після церемонії підписання угоди в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі.

Північноатлантичний альянс уклав угоду від імені кількох союзників, які або передадуть снаряди Україні, або використають їх для поповнення власних виснажених запасів. Оптові закупівлі гарантують нижчі ціни.

Читайте також: Німеччина активно нарощує виробництво боєприпасів - депутат Бундестагу

За контрактом, ймовірно, буде закуплено близько 220 тис. артилерійських боєприпасів, а перші поставки очікуються наприкінці 2025 року, повідомив агентству Reuters представник НАТО.

Боєприпаси постачатимуться французькою компанією Nexter і німецькою Junghans, повідомило інше джерело.

Згодом офіційна інформація з'явилася на сайті НАТО.

 «У вівторок (23 січня 2024 року) генеральний секретар Єнс Столтенберг та генеральний менеджер Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA) уклали контракт на закупівлю близько 220 тис. артилерійських снарядів калібру 155-мм на суму 1,2 млрд дол... З моменту, коли лідери країн-союзниць у липні 2023 року погодили План дій НАТО з оборонного виробництва, NSPA погодило контракти на виробництво амуніції на суму близько 10 млрд дол.», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЄС готує новий план для надання Києву військової допомоги - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, шведський уряд підписав угоду з виробником боєприпасів Nammo про збільшення потужностей виробництва 155-мм артилерійських снарядів, а також зміцнення ланцюгів постачання.

Фото: Defense Express 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-