Атака українськими безпілотниками російського нафтового терміналу є операцією СБУ - джерело

Атака українськими безпілотниками російського нафтового терміналу є операцією СБУ - джерело

Укрінформ
Унаслідок нічної атаки українськими безпілотниками нафтовий термінал «Усть-Луга Ойл» в Ленінградській області зупинив свою роботу. Відповідальність за операцію взяла на себе СБУ.

Про це Укрінформу повідомили джерела у правоохоронних органах.

Сьогоднішня нічна атака на морський термінал в російському Усть-Лузі - спецоперація Служби безпеки України, повідомив співрозмовник.

За даними джерела, по цілі влучно відпрацювали безпілотники СБУ - ураження були точними, почалася масштабна пожежа, росіяни були змушені провести евакуацію співробітників.

«Нафтовий термінал «Усть-Луга Ойл» у Ленінградській області - важливий обʼєкт для ворога. Там переробляють паливо, яке, зокрема, постачається і для військ рф. Успішна атака на такий термінал завдає не тільки економічних збитків ворогу, позбавляючи окупантів можливості заробляти кошти на ведення війни в Україні, але й значно ускладнює логістику пального для військових рф», - додає джерело агентства.

Цей термінал - один із найновіших та найважливіших в РФ. Він працює на експорт, але постачає також пальне і для російських військ.

Після атаки СБУ всі танкери, які були біля терміналу, відійшли далеко в море. Їхнє завантаження зірване.

Читайте також: У Росії заявили про атаки безпілотників на три області

Ця атака СБУ завдала не тільки значних матеріальних, але й іміджевих збитків. За даними джерел агентства, росіяни змушені перекидати ще більше установок ППО з фронту на захист тилу.

Як повідомляв Укрінформ, російський завод "Новатек", розташований на узбережжі Балтійського моря призупинив свою роботу після атаки українських безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-