Британська розвідка оцінила, як втрата літака А-50 вплине на боєздатність авіації РФ

Британська розвідка оцінила, як втрата літака А-50 вплине на боєздатність авіації РФ

Укрінформ
Після збиття українськими силами російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та пошкодження повітряного пункту управління Іл-22 Росія буде змушена переглянути обмеження операційних зон для своїх літаків.

Про це у соцмережі Х повідомило міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, ураження Україною розвідувального літака А-50 має важливе значення.

«Цілком ймовірно, що Росія тепер буде змушена переглянути питання про обмеження операційних зон для своїх літаків. А-50 має вирішальне значення для російського повітряного спостереження за військовим простором», - йдеться у зведенні.

Російські ВПС мають вісім літаків А-50, які, ймовірно, можуть покрити безпосередні оперативні наслідки. «Проте підвищене навантаження на решту літаків у поєднанні з втратою екіпажу, ймовірно, обмежить довгострокову стійкість місії», - вважає британська розвідка.

Читайте також: ISW проаналізували реакцію Росії на збиття своїх літаків над Азовським морем

Як повідомляв Укрінформ, раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що воїни Повітряних Сил Збройних Сил України знищили ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.

Увечері 14 січня телеграм-каналами почала ширитися інформація про збиття Силами оборони України російського літака далекого радіолокаційного виявлення й управління А-50 та пошкодження реактивного бомбардувальника ворога Іл-22М, які перебували над акваторією Азовського моря.

Іл-22М хотів здійснити посадку в Анапі (Краснодарський край РФ). Пілот дав запит на евакуацію. За деякими даними, літак зник із радарів у районі Керчі.

Фото з сайту defence-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-