Зеленський подякував Макрону за гармати Caesar та ініціативу «Артилерійська коаліція»

Зеленський подякував Макрону за гармати Caesar та ініціативу «Артилерійська коаліція»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якої обговорили оборонні потреби України та двосторонню угоду про безпекові гарантії.

Про це Зеленський написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Дякую за запуск ініціативи «Артилерійська коаліція» та за оголошене в її межах зобов’язання Франції виготовити для України десятки передових артилерійських систем «Цезар» у 2024 році та боєприпаси до них. Докладно обговорили ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, зокрема пріоритетні для включення в наступний військовий пакет допомоги від Франції", - написав Президент.

Він підкреслив, що важливо й надалі посилювати українську систему ППО.

Зеленський подякував за активне сприяння французькому бізнесу, який інвестує та готовий збільшувати інвестиції в Україну, попри війну.

Читайте також: У Парижі союзники України створюють «артилерійську коаліцію»

"Розповів про початок підготовки Глобального саміту миру. Важливо залучити якнайширше коло країн до участі в ньому. Доручили політичним і військовим радникам розпочати підготовку майбутнього візиту французького Президента до України та прискорити переговори щодо двосторонньої угоди про безпекові гарантії в межах Вільнюської декларації G7", - додав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Себастьєн Лекорню заявив, що цьогоріч Франція має виготовити 78 гармат «Цезар» для української армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-