Росія цієї зими зосереджена на знищенні не енергооб’єктів, а інфраструктури - ГУР

Росія цієї зими зосереджена на знищенні не енергооб’єктів, а інфраструктури - ГУР

Укрінформ
Ціллю російських ракетних ударів нині є не енергетичні об'єкти, як минулої зими, а інфраструктурні, насамперед оборонно-промислового комплексу.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

«На сьогодні основні зусилля Російської Федерації зосереджені на знищенні наших інфраструктурних об'єктів. Це насамперед об'єкти нашого оборонно-промислового комплексу, штаби, системи управління та окремі підрозділи, які розміщуються на лінії фронту», - сказав Скібіцький.

Утім, за його словами, країна-агресор не досягає поставлених цілей. «Та зброя, яка використовується Росією, зокрема «Кинджали», є дуже неточними. І, на жаль, від них страждає здебільшого саме цивільне населення», - зазначив представник ГУР.

Водночас він наголосив, що загроза для української енергосистеми зберігається.

«Воєнна розвідка чітко знає, що вони (окупанти - ред.) провели аналіз для завдання ударів по наших енергетичних об'єктах у 2022-2023 році. Росіяни визначили найбільш критичні об'єкти, які можуть бути уражені саме ракетним озброєнням, а також безпілотними літальними апаратами», - заявив Скібіцький.

Читайте також: Енергосистема працює стабільно в умовах морозів, але Галущенко просить економити

Він додав, що ворог регулярно здійснює космічну зйомку українських енергетичних об'єктів, тож загроза зберігається.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що останні обстріли не завдали суттєвої шкоди українській енергетичній системі, ситуація контрольована, водночас влада готується до всіх можливих сценаріїв розвитку подій.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зазначив, що завдяки ефективній роботі протиповітряної оборони здебільшого вдається уникати ураження ворогом енергооб’єктів.

Фото ілюстративне, ДСНС / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-