Росія може готувати десантні бригади для висадки в українському тилу - ISW

Росія може готувати десантні бригади для висадки в українському тилу - ISW

Укрінформ
Російська армія може готувати десантно-штурмові бригади, які діятимуть як спеціалізовані підрозділи для висадки та розвідки в українському тилу.

Як передає Укрінформ, про це пише у звіті Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на російські джерела.

Російські джерела зазначають, що це не нова концепція для армії РФ, оскільки схожі підрозділи діяли під час радянської інтервенції в Афганістані.

За словами одного з джерел, десантно-штурмові бригади зможуть здійснювати десантування в українському ближньому тилу без парашутів, імовірно, шляхом посадки гелікоптерів, задля швидкого розгортання особового складу, як це було під час боїв за аеропорт Гостомель під Києвом 24 лютого 2022 року.

Російські оглядачі стверджують, що така десантно-штурмова бригада – 49-та окрема десантно-штурмова бригада – вже діє на Запорізькому напрямку у складі 58-ї загальновійськової армії.

ДШБ існують у сучасній російській армії у складі Повітряно-десантних військ, тому російські сухопутні формування цілком можуть намагатися створити ці формування. Такі припущення, за словами аналітиків ISW, заслуговують на увагу.

ISW раніше спостерігав за випадками формування розвідувально-штурмових бригад у складі загальновійськових формувань і оцінював, що створення таких спеціалізованих формувань покликане відповісти на конкретні тактичні виклики, з якими російські війська наразі стикаються в Україні.

Читайте також: В ISW вважають, що українська ППО адаптується до ударів Росії

"Однак розгортання десантно-штурмових бригад, ізольоване від ширшої структури сил повітряно-десантних військ, імовірно, означатиме, що ці спеціалізовані бригади будуть використовуватися як ще один засіб для проведення виснажливих фронтових атак під керівництвом піхоти на українські укріплені позиції в короткостроковій перспективі", - вважають аналітики ISW.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 14 січня 2024 року ліквідували близько 370 тисяч російських загарбників, при цьому за минулу добу - 840 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-