В ISW вважають, що українська ППО адаптується до ударів Росії

В ISW вважають, що українська ППО адаптується до ударів Росії

Укрінформ
Виведення з ладу понад 20 ворожих ракет українськими силами ППО за допомогою "активних контрзаходів засобами радіоелектронної боротьби" може бути переломним моментом для українських можливостей РЕБ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що засобам РЕБ зазвичай приписували виведення з ладу російських безпілотників, але не ракетних систем.

ISW раніше оцінював, що кампанія ударів Росії проти України і українська адаптація до протидії новим російським ударним комплексам є частиною ширшої тактичної і технологічної гонки між наступальними й оборонними силами та засобами дальньої авіації і протиповітряної оборони.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначив, що російський ракетний удар 13 січня був схожий на удар, який російські війська завдали 8 січня і в попередні рази.

«ISW вважає, що слова Ігната свідчать про те, що українські сили можуть розпізнати закономірності у повторюваних російських ударах і, відповідно, впроваджувати інновації та адаптуватися до них», - йдеться у зведенні.

Читайте також: Допомога українській ППО: в рамках Ради Україна-НАТО створили робочу групу

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 13 січня 2023 року противник завдав ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА. Знищено 8 крилатих ракет.

У Повітряних силах наголосили, що понад 20 усіх перелічених засобів повітряного нападу, що не потрапили в статистику збитих, не досягли своїх цілей внаслідок активної протидії засобами радіоелектронної боротьби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-