Шмигаль - про безпекову угоду з Британією:  Це одна з найбільших сум військової підтримки

Шмигаль - про безпекову угоду з Британією: Це одна з найбільших сум військової підтримки

Укрінформ
Безпекова угода між Україною та Великою Британією передбачає фінансування військових потреб у сумі 2,5 млрд фунтів стерлінгів, що є однією з найбільших мілітарних підтримок нашої країни протягом цієї війни.

Про це поінформував у ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«2,5 млрд фунтів стерлінгів передбачено для фінансування України протягом 2024 року. Це одна з найбільших сум військової підтримки. Багато міжнародних партнерів мають бар'єри для військової підтримки України, віддаючи перевагу фінансуванню гуманітарних, бюджетних потреб. Тому дуже важливо, що така велика сума, яка дорівнює 3,2 млрд доларів в еквіваленті, буде профінансована власне на оборонну сферу», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна може отримати від Британії військову техніку, але не солдатів - Жовква

Він зазначив, що виділені кошти будуть спрямовані не лише на військові потреби, а й на розвиток оборонної промисловості. Зокрема, прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак вже анонсував, що 200 млн фунтів підуть на закупівлю і постачання Україні надсучасних дронів.

«Також у межах цих коштів ми будемо отримувати зброю, технологічну підтримку для спільного виробництва зброї, а також пряме фінансування потреб наших Збройних Сил», - додав очільник українського уряду.

За його словами, за умовами укладеної угоди фінансова підтримка України передбачається не лише на цей рік, а й протягом 10 років дії угоди і навіть після завершення десятирічного терміну.

Як повідомлялося, Президент Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. Відповідно до угоди, Велика Британія надасть Україні пакет військової допомоги на 2,5 млрд фунтів стерлінгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-