До реалізації Формули миру вже залучені понад 80 держав - Зеленський

До реалізації Формули миру вже залучені понад 80 держав - Зеленський

Укрінформ
Одна з найважливіших цілей України на цей рік - реалізація Формули миру, довкола якої уже об’єднались більш ніж 80 країн світу.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з президентом Естонської Республіки Аларом Карісом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одна з найважливіших цілей на цей рік - це реалізація Формули миру. Ми пройшли вже великий шлях - від пропозиції Формули до об’єднання навколо неї країн. На сьогодні уже більше 80 держав залучені до програм з реалізації Формули миру», - зазначив Президент.

Він зауважив, що Естонія однією з перших приєдналась до цієї ініціативи, до цієї спільної глобальної роботи, і Україна дуже вдячна їй за це.

Джерело: ОП
Читайте також: Єрмак обговорив із радником президента Бразилії підготовку до зустрічі щодо Формули миру

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту G20 презентував українську Формулу миру з 10 пунктів.

28-29 жовтня 2023 року на Мальті відбувся третій саміт на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки щодо Української формули миру.

У середині січня Швейцарія прийме в себе чергову зустріч радників голів держав для обговорення української Формули миру на полях Всесвітнього економічного форуму.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-