На Лиманському напрямку РФ за добу здійснила чотири авіаудари і 475 артобстрілів - Фітьо

На Лиманському напрямку РФ за добу здійснила чотири авіаудари і 475 артобстрілів - Фітьо

Укрінформ
На Лиманському напрямку росіяни за добу здійснили 4 авіаційні удари, застосували 16 дронів-камікадзе та здійснили 475 артобстрілів.

Про це у ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив речник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, відповідаючи на питання щодо Куп'янського напрямку, передає кореспондент Укрінформу.

"На цьому напрямку наші захисники вчора відбили 5 ворожих атак - це населений пункт Синьківка. А на Лиманському напрямку були відбиті 6 ворожих атак поблизу Тернів та Веселого. На цьому напрямку ворог завдав 4 авіаудари та застосував 16 дронів-камікадзе, здійснив 475 артилерійських обстрілів, було знищено 141 російського окупанта", - підкреслив Фітьо.

Речник зазначив, що на Лиманському напрямку військові за добу взяли у полон кількох солдатів російської армії і знищили 50 одиниць техніки, серед яких - 4 танки, 4 БМП та 3 БТР.

Читайте також: Сили спецоперацій показали, як HIMARS нищить російську гаубицю і РСЗВ «Торнадо-Г»

"Ця знищена техніка свідчить про те, що ворог знову активізувався. Кількість атак виходить на той рівень, який був раніше, до великого похолодання. Бачимо, що (РФ - ред.) активно застосовує техніку для організації свох атак. І якихось успіхів на цьому напрямку росіяни не досягли", - поінформував Фітьо.

За його словами, на превеликий жаль, ВПК РФ працює і ще є велика кількість техніки у росіян на зберіганні.

"Ті підрозділи, які понесли втрати, виводяться, заводяться, відповідно, інші підрозділи, які укомплектовані і технікою. Як бачимо, техніку більше вони все ж таки бережуть, бо, на відміну від техніки, людського ресурсу, який бездумно буде йти у атаки, у них достатньо. Тільки ми знищуємо певну кількість російських окупантів, на наступний день відразу на (тих позиціях - ред.) вже стоять свіженькі сили. Тобто, вони себе нормально комплектують. Їхня комплектованість достатньо висока, і це дозволяє їм проводити і ротації і, відповідно, тримати певну кількість особового складу на позиціях", - розповів він.

Читайте також: На фронті за добу сталося 73 боєзіткнення

Відповідаючи на питання щодо перспективи наступу росіян на Харківському напрямку, речник зазначив, що українські військові контролюють ситуацію з кількісним складом росіян на Куп'янському напрямку.

"Ми розуміємо, що ворог хоче захопити всю Україну, не тільки Харків. Але "хотєлкі" ворога і його можливості - це зовсім різні речі", - заявив Фітьо.

Як повідомлялося, у зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські захисники за добу відбили 5 атак РФ в районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники за добу відбили 6 атак росіян східніше Тернів та Веселого Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-