Естонія у наступні чотири роки виділятиме 0,25% ВВП на оборону України

Естонія у наступні чотири роки виділятиме 0,25% ВВП на оборону України

Укрінформ
Естонія з 2022 року надала Україні військову допомогу на майже 0,5 млрд євро і в наступні чотири роки спрямовуватиме на це 0,25% внутрішнього валового продукту.

Про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас на пресконференції, передає Укрінформ із посиланням на ERR.

«Внесок Естонії у перемогу України становитиме 0,25% ВВП протягом наступних чотирьох років. Якщо кожна країна внесе по 0,25%, це те, що потрібно Україні для перемоги у цій війні», - сказала Каллас, закликавши інші країни наслідувати цей приклад.

Глава естонського уряду додала, що з 2022 року Естонія вже надала Україні військову допомогу на суму майже 500 млн євро. «Це необхідно і для забезпечення нашої безпеки», – підкреслила вона.

За її словами, у наступні роки Естонія також виділятиме 14 млн євро на рік на відновлення України та пов'язані з цим рішення.

Читайте також: МЗС ЕстоніЇ засудило масовану ракетну атаку РФ на Україну

Каллас зазначила, що багато людей звикли до війни, і в демократичних країнах громадська думка впливає на більш повільне ухвалення рішень. Однак, на думку прем'єр-міністра, у різних країнах необхідно проводити послідовну роз'яснювальну роботу про те, чому важливо надавати підтримку Україні.

Як повідомляв Укрінформ, в середині грудня Естонія надала Україні черговий пакет військової допомоги на 80 мільйонів євро, який включав протитанкові ракети Javelin.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-