У Повітряних силах пояснили, чому Росія найчастіше запускає ракети з Каспійського моря

У Повітряних силах пояснили, чому Росія найчастіше запускає ракети з Каспійського моря

Укрінформ
Росія найчастіше запускає ракети по Україні з Каспійського моря через побоювання, що вони можуть впасти на території РФ.

Таку думку висловив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

"Інколи ракети втрачають радіолокаційну прив'язку до своєї цілі, спрацьовують самоліквідатори, буває, падають просто в іншому місці, аніж планувалось", - сказав Ігнат.

За його словами, такі випадки можна було побачити і на відео, коли було знищено половину російського села, де впала крилата ракета. Він зазначив, що таких випадків є значно більше.

Читайте також: Робота з інтеграції F-16 у систему ЗСУ проходить як в Україні, так і за кордоном - Павлюк

"Не даремно окупанти запускають ракети з району Каспійського моря, над морем саме. Тому що є ймовірність несходу ракети, що вона просто відвалиться від літака і впаде росіянам на голову. Саме тому Волгодонськ і район Каспійського моря є найчастішими місцями звідки росіяни пускають ракети", - сказав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, 8 січня Росія завдала масованого удару по Україні, застосувавши крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотники. Сили оборони України знищили 18 із 24 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 8 «Шахедів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-