Робота з інтеграції F-16 у систему ЗСУ проходить як в Україні, так і за кордоном - Павлюк

Робота з інтеграції F-16 у систему ЗСУ проходить як в Україні, так і за кордоном - Павлюк

Укрінформ
Робота з інтеграції багатоцільового літака F-16 у загальну систему Сил оборони проходить як всередині України, так і за кордоном.

Як передає Укрінформ, про це перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив у Телеграмі.

"Робота з інтеграції багатоцільового літака F-16 у загальну систему Сил оборони України триває як всередині України, так і в межах наших спільних з партнерами зусиль в рамках діяльності міжнародної Коаліції військово-повітряних сил. Ці процеси відбуваються одночасно", - заявив він.

Павлюк зазначив, що Україна працює над упровадженням до кінця 2024 року "Швидкого треку".

"В його межах проведено оцінку аеродромів для багатоцільових винищувачів. Також наші льотчики та інженери проходять навчання на F-16 з серпня 2023 року за широким набором програм", - зауважив перший заступник міністра оборони.

Водночас, всередині України триває складна та кропітка робота щодо підготовки інфраструктури, її захисту, у тому числі засобами ППО та з низки інших питань.

"Зауважу, що підготовка на території України відбувається в умовах постійного використання аеродромної інфраструктури, інженерів та льотного персоналу для виконання бойових завдань. І ми робимо все, аби одночасно бити ворога, захищати власні спроможності і набувати нових", - наголосив Павлюк.

Читайте також: Ігнат - про ймовірну затримку з передачею F-16: Жодних заяв міноборони Данії я не бачив

Як повідомляв Укрінформ, навчання українських пілотів на літаках F-16 проходять на базі 62-го крила Національної гвардії ВПС штату Аризона, яке дислокується в районі міжнародного аеропорту Тусона. Українські військові льотчики почали мовну підготовку у вересні. Наприкінці жовтня Пентагон підтвердив початок практичних занять із ними з льотної підготовки.

На початку січня речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер заявив, щокурс підготовки завершиться за кілька місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-