Зеленський: Коли Росія втратить контроль у небі - втратить міць на полі бою

Зеленський: Коли Росія втратить контроль у небі - втратить міць на полі бою

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна потребує посилення своєї протиповітряної оборони, щоб позбавити Росію контролю над небом і міці на полі бою.

Про це він заявив під час онлайн-спілкування з учасниками щорічної національної конференції Швеції «Суспільство та оборона», передає Укрінформ із посиланням на Офіс Президента.

Повідомляється, що Зеленський сказав про потребу українських військ у системах протиповітряної оборони, щоб позбавити ворога можливості контролювати небо та завдавати ударів з повітря по українських позиціях.

«Цього не вистачає як на полі бою, так і для захисту українських міст усередині країни. Впродовж кількох днів було 500 ударів. Так, ми більшість із них змогли відбити завдяки допомозі партнерів – понад 70%. Але цього недостатньо. Якщо Росія втратить контроль неба, вона втратить будь-яку свою міць на полі бою. Іншої моці в них немає: ми не бачимо», – сказав Зеленський.

Він також поінформував учасників конференції, що наразі на фронті ситуація є достатньо стабільною, хоча Росія продовжує накопичувати свої війська та втрачає дуже багато солдатів у «м’ясних штурмах».

Читайте також: Україна зацікавлена у спільному виробництві зброї зі Швецією - Зеленський

Як повідомлялося, під час виступу на щорічній національній конференції Швеції «Суспільство та оборона» Зеленський заявив про зацікавленість України у спільному виробництві зброї зі Швецією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-