Данія передасть винищувачі F-16 Україні із запізненням - Bloomberg

Данія передасть винищувачі F-16 Україні із запізненням - Bloomberg

Укрінформ
Данія мала поставити перші шість винищувачів F-16 до 2024 року, але замість цього вони будуть доставлені десь у другому кварталі.

Про це, як повідомляє Bloomberg, пише газета Berlingske з посиланням на Міністерство оборони країни, передає Укрінформ.

«Данія, яка є одним з найбільших контрибуторів в оборону України, мала поставити перші шість літаків до нового року, але замість цього вони будуть доставлені десь у другому кварталі, повідомило міністерство», - стверджується у статті.

Berlingske цитує міністерство оборони Данії, яке заявило, що графік поставок завжди залежав від виконання низки умов. Серед них - успішна підготовка українських пілотів, а також наявність достатньої логістики та інфраструктури для обслуговування літаків в Україні.

За даними Berlingske, в даний час шість українських пілотів проходять підготовку на новітніх винищувачах в Данії. Бельгія і Норвегія в останні місяці надсилають до Данії додаткові винищувачі F-16 і особовий склад для допомоги в навчанні, повідомляють ЗМІ.

Данія замінює свій парк винищувачів F-16 на нові винищувачі F-35 Joint Striker, але також стикається із затримками в отриманні цих літаків за графіком від виробника Lockheed Martin Corp.

Читайте також: Ігнат: Повітряні сили України мають грандіозні плани на F-16

У серпні прем'єр-міністр Данії пообіцяв відправити 19 винищувачів F-16 до Києва, що є частиною зусиль союзників з надання Україні сучасного озброєння для відбиття російського вторгнення.

Як повідомляв Укрінформ, Норвегія відправить два винищувачі F-16 до Данії, щоб зробити свій внесок у навчання українських пілотів використанню цих літаків американського виробництва.

Бельгія, яка бере участь в «літаковій коаліції» для України, надішле в Данію два двомісні літаки F-16 та 15 спеціалістів з їх обслуговування для тренування українських військових пілотів.

Також перша група з шести українських пілотів пройшла базову підготовку до польотів на F-16 у Великій Британії й зараз навчається керувати винищувачами у Данії.

Фото: Ezra Acayan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-