НАЗК додало нові деталі російської та іранської зброї у базу даних іноземних компонентів

НАЗК додало нові деталі російської та іранської зброї у базу даних іноземних компонентів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції додало нові деталі російської та іранської зброї до єдиної в світі відкритої бази даних іноземних компонентів у зброї. 

Про це повідомляє НАЗК, передає Укрінформ. 

Перелік поповнився майже на 150 компонентів та містить п’ять нових елементів від снарядів (9M544) російської РСЗВ “Торнадо-С” і 137 компонентів від іранського БПЛА Mohajer-6. Загалом база вже налічує понад 2750 компонентів.

Саме використовуючи “Торнадо”, росіяни регулярно обстрілюють житлові квартали у прифронтових областях України - Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Харківській, Донецькій. А іранські БПЛА Mohajer-6 активно застосовуються агресором для розвідки та коригування ударів по українських військових на фронті та критичній інфраструктурі в містах, ідеться в повідомленні.

Читайте також: НАЗК призупинило статус спонсора війни для австрійського Raiffeisen Bank

НАЗК отримує багато відгуків від українських військових та міжнародних партнерів стосовно користі бази як інструменту демілітаризації РФ. 

Агентство висловлює вдячність українським військовим, які захоплюють цю зброю, а також Київському науково-дослідному інституту судових експертиз та іншим дослідницьким центрам, за дослідження та ідентифікацію компонентів. 

Докладніше про проєкт “Іноземні компоненти у зброї” можна дізнатися за  посиланням.

Роль НАЗК у санкційній політиці визначена в Дорожній карті індивідуальних санкцій, розробленій Стенфордською міжнародною робочою групою з російських санкцій.

Читайте також: Росія отримала чергову партію «Шахедів» з Ірану - Гуменюк

Зокрема НАЗК ідентифікує компанії, що постачають електронні компоненти в РФ.

Як повідомляв Укрінформ, розслідування The Insider показало, що низка компаній із США, Японії, Південної Кореї, Німеччини, Італії, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Австрії та Сербії продовжують попри санкції продавати в РФ верстати й компоненти для виробництва танків “Прорив” та “Армата”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-