РФ не зацікавлена у чесних переговорах і продовжить переслідувати свої цілі щодо України - ISW

РФ не зацікавлена у чесних переговорах і продовжить переслідувати свої цілі щодо України - ISW

Укрінформ
Росія зберігає свої максималістські цілі в Україні та не зацікавлена у чесних переговорах, попри повідомлення про те, що західні офіційні особи стають більш прихильними до можливих переговорів України з Росією щодо припинення війни.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). 

ISW згадало статтю видання Politico за 27 грудня, в якій цитуються неназвані представники адміністрації президента США Джо Байдена і європейський дипломат, що зміщують свою увагу з підтримки повної перемоги України над Росією на покращення позиції України в можливих переговорах із РФ про припинення війни.

Politico зазначає, що такі переговори, швидше за все, змусять Україну поступитися територією. 27 грудня глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Захід має намір заморозити війну в Україні, а потім представити це як перемогу, і риторично запитав, яких перемог досягли США у В’єтнамі, Афганістані й Іраку, спробувавши зробити те ж саме.

«Згадка Лавровим ролі США у В’єтнамі, Афганістані й Іраку свідчить про те, що він розглядає дискусію Заходу про замороження війни і підготовку до можливих переговорів України з Росією як готовність Заходу визнати поразку України», – йдеться в повідомленні.

За словами аналітиків ISW, заява Лаврова збігається з нещодавніми заявами інших російських офіційних осіб, які свідчать про те, що Росія не зацікавлена в замороженні війни чи участі в чесних переговорах і продовжить переслідувати свої експансіоністські територіальні цілі з «демілітаризації» України.

Раніше ISW вже заявляв, що тимчасове припинення вогню, ймовірно, дасть російським військовим час для підготовки до відновлення агресії проти України, і що Росія в кінцевому підсумку все одно підтримуватиме ті самі максималістські цілі у цій відновленій агресії.

Читайте також: Данілов пояснив, навіщо Кремль робить заяви про готовність до переговорів

Як повідомляв Укрінформ, в ISW зазначили, що «сигнали» Путіна про готовність заморозити війну надсилають, щоб перешкодити військовій допомозі Заходу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-