Ексміністри оборони Британії закликали уряд Сунака оголосити обсяг допомоги Україні на 2024 рік

Ексміністри оборони Британії закликали уряд Сунака оголосити обсяг допомоги Україні на 2024 рік

Укрінформ
Ексміністри оборони Великої Британії від Консервативної партії Майкл Феллон, Бен Воллес, Ліам Фокс і Гевін Вільямсон закликали уряд Ріші Сунака терміново оголосити, який обсяг військової допомоги буде наданий Україні у 2024 році.

Про це повідомляє The Telegraph, передає Укрінформ.

Чотири ексміністри оборони Британії у спільному зверненні закликали уряд оголосити про зобов’язання виділити на військову допомогу Україні наступного року щонайменше £2,3 мільярда. Стільки ж було виділено у попередні два роки.

«Ми пообіцяли допомагати (Україні - ред.) стільки, скільки буде потрібно, тому ми повинні дотримати свого слова. Росія щодня обстрілює Україну; вони (українці - ред.) відчайдушно потребують нашої підтримки», - сказав Феллон.

За словами Воллеса, Україна, можливо, переживає свої найтемніші часи. «Зараз не час для Британії розслаблятися. Британія ризикує втратити своє лідерство у підтримці України без видимої причини. Ми повинні продемонструвати довгострокову прихильність», – зазначив він.

Фокс наголосив, що «було б корисно для всіх знати, яким буде внесок Британії, особливо коли ЄС збирається ухвалити своє рішення». Він додав, що £2,3 мільярда на рік є розумним внеском для Британії.

Читайте також: Прем’єри Нідерландів і Британії обговорили допомогу Україні

Вільямсон підкреслив, що Британії важливо дати українцям «упевненість у тому, що ми підтримуємо їхню боротьбу проти Путіна», яка триває з 2014 року.

За словами інсайдерів видання, оголошення конкретики щодо допомоги Україні ймовірно відбудеться під час ухвалення бюджету в березні.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Британії Девід Кемерон заявив, що британський уряд наступного року планує зберегти щонайменше на поточному рівні допомогу, що надається Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-