Путін через посередників таємно посилає сигнали про готовність «заморозити» війну - NYT

Путін через посередників таємно посилає сигнали про готовність «заморозити» війну - NYT

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін з вересня посилає через посередників сигнали, що він відкритий для припинення вогню, яке «заморожує» російсько-українську війну вздовж нинішніх ліній бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

«Вони (росіяни – ред.) кажуть: «Ми готові вести переговори про припинення вогню». Вони хочуть залишитися там, де вони є на полі бою», — сказав один міжнародний чиновник, який зустрічався з російськими високопосадовцями цієї осені.

За словами американських чиновників, насправді Путін також надсилав сигнали про готовність до угоди про припинення вогню роком раніше, а саме, восени 2022 року.

Читайте також: Україні потрібен стійкий мир, а не «заморожений конфлікт» - президентка Єврокомісії

Ця ініціатива, про яку раніше не повідомлялося, відбулася після того, як Україна розгромила російську армію на північному сході країни.

Джерела додають, що тоді Путін дав зрозуміти, що він «задоволений захопленою Росією територією і готовий до перемир’я».

Читайте також: Завершення Путіним війни в Україні може стати для нього катастрофою - німецький експерт

Деякі американські офіційні особи вважають, що це може бути знайомою спробою Кремля ввести світ в оману, і не відображає справжнього бажання Путіна піти на компроміс.

У відповідь на прохання журналістів прокоментувати новину, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков сказав, що «концептуально ці тези, які ви представили, невірні».

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не може дозволити собі слабкість погодитися на «замороження» конфлікту з Росією, оскільки це означатиме, що у майбутньому доведеться воювати нинішнім дітям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-