Наєв показав тренування підрозділів, які захищають кордон із Білоруссю

Наєв показав тренування підрозділів, які захищають кордон із Білоруссю

Фото
Укрінформ
На кордоні з Білоруссю нині спокійно, але для військових це не привід розслаблятися, адже в будь-який момент ситуація може змінитися і українські воїни мають бути готовими дати гідну відсіч загарбникам.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає Укрінформ із посиланням на сторінку командування ОС ЗСУ у Фейсбуці.

За словами Наєва, у Північній операційній зоні на кожному напрямку командувачі, незважаючи на відсутність бойових дій, не сидять склавши рук.

"Ми розвиваємо систему оборонних рубежів, постійно тренуємо війська, підтримуємо їхню навченість, тим самим даючи зрозуміти потенційному противнику, що в разі вторгнення він не матиме шансів на успіх", - сказав він.

Як зазначив командувач, тренування проводяться під керівництвом досвідчених інструкторів та безпосередніх командирів.

"Смуга перешкод, штурм приміщень та опорних пунктів, надання первинної домедичної допомоги та евакуація поранених – таким є типовий комплекс заходів бойової підготовки у підрозділах, що несуть службу в Північній операційній зоні. Напрацьовуємо вміння до автоматизму", – повідомив генерал-лейтенант.

Як заявив Наєв, дуже важливим є те, що підготовкою займаються безпосередні командири, які перебувають із особовим складом щодня, адже їм відомі особливості кожного військовослужбовця. Вони знають, кому слід приділити більше уваги, а кому навпаки – дати роль лідера серед особового складу. Саме в такий спосіб проводиться нарощування оборонних спроможностей, підкреслив командувач Обʼєднаних сил ЗСУ.

Читайте також: Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції на північному кордоні

Як повідомляв Укрінформ, на півночі сформовані нові мобільні групи ППО, які боронять небо і з суходолу, і на воді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-