Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції на північному кордоні

Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції на північному кордоні

Фото
Укрінформ
У Північній операційній зоні триває облаштування оборонних позицій, зокрема підготовка додаткових фортифікаційних укріплень.

Як передає Укрінформ, про це командування Об’єднаних сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“На усіх пануючих висотах поблизу кордону з Республікою Білорусь в розпалі будівельні роботи. Працює землерийна техніка, височіють стоси дошок і дерев’яних стовпчиків, працюють люди з молотками та пилами”, - ідеться у повідомленні.

За словами командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, зараз у Північній операційній зоні триває облаштування оборонних позицій на виконання рішення Ставки Верховного головнокомандувача.

“Ми розуміємо, що наш північний кордон має бути максимально зміцненим. Зараз ситуація на цій ділянці стабільна і контрольована. Це дає нам час і змогу вживати заходів з підготовки додаткових фортифікаційних укріплень, що призначені для додаткових сил, які в подальшому можуть бути переданими на цей напрямок у разі стрімкого загострення ситуації”, - зазначив командувач.

Облаштування оборонних рубежів відбувається за всіма правилами воєнної науки - створюються батальйонні рубежі оборони, які складаються з ротних та взводних опорних пунктів.

Читайте також: Президент доручив посилити захист на кордонах і навів у приклад Харківщину

Облаштовують позиції військові інженери. До робіт також обов’язково залучаються підрозділи добровільних формувань територіальних громад.

Як пояснили військові, починається будівництво з вибору місця, яке узгоджується з територіальною громадою і фермерами. Як правило, на місці майбутніх військових опорних пунктів були поля. Це земельні паї місцевих жителів.

“З боку фермерів не було жодного заперечення, вони одностайно пішли назустріч інтересам оборони,”- засвідчив головний сержант командування ОС, що координує будівництво оборонних рубежів у Рівненській області.

Наєв показав, як облаштовують оборонні позиції на північному кордоні / Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

Зараз влаштовується польова фортифікація: інженерною технікою викопуються траншеї, які потім обшиваються деревиною. Перекриваються щілини та бліндажі. Потім зверху натягується маскувальний комплект. Перед кожною позицією облаштовуються інженерні загородження невибухового типу – тетраедри, колючий дріт, протитанковий рів.

За словами начальника Сарненської районної військової адміністрації Рівненщини Олександра Кохана, задача місцевих жителів – забезпечити матеріальний бік справи, починаючи від деревини та інших будівельних матеріалів у разі потреби, а також необхідних спеціалістів та відповідної техніки з пальним.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернігівській області на найбільш небезпечних напрямках облаштовують рубежі та позиції першої і другої смуги оборони.

Фото: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-