Виробництво зброї та фортифікації: Зеленський провів Ставку

Виробництво зброї та фортифікації: Зеленський провів Ставку

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів Ставку головнокомандувача, під час якої розглянули питання фортифікаційних укріплень і виробництва зброї.

Як передає Укрінформ, про це Президент повідомив у своєму відеозверненні.

«Провів Ставку. Різні питання, різні аспекти оборони. Тривала майже три години.

Питання військових. Питання ветеранів. Питання бригад. Питання фортифікаційних укріплень. Питання виробництва зброї», - сказав він.

Зеленський додав, що йде робота, направлена на реалізацію домовленостей з партнерами щодо нових виробництв зброї – спільних виробництв та спільної ремонтної бази.

«Завдання – максимально посилити Україну, і кожен місяць має додавати сил нашій обороні. Слава всім, хто воює заради України! Слава всім, хто забезпечує потрібний результат у кожній сфері, де нам так потрібна міцність! Слава нашому народу! Слава Україні!», - додав президент.

Відео: ОП

Він також подякував захисникам неба, які за минулу ніч знищили 30 «шахедів».

«Потужний результат. А загалом за цей тиждень знищено вже 104 «шахеди». Зі 112, застосованих Росією, – більшість. І знищення кожного – це врятовані життя і врятована інфраструктура. Я дякую всім воїнам наших мобільних вогневих груп, льотчикам та інженерам Повітряних сил і всім нашим зенітникам», - сказав Зеленський.

Він нагадав, що цього тижня Повітряні сили збили і випущені ворогом балістичні ракети.

Зеленський також анонсував подальше посилення ППО. За його словами, «про це вже домовились» із міжнародними партнерами.

Читайте також: Європейцям, можливо, доведеться компенсувати брак підтримки України з боку США – Пісторіус

Як повідомлялося, Конгрес США продовжує розглядати запит президента Джо Байдена з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки, який містить, у тому числі понад 60 млрд дол. на підтримку України.

У четвер лідер більшості в Сенаті США демократ Чак Шумер заявив, що верхня палата, яка мала піти на різдвяні канікули вже цього тижня, продовжить свою роботу з наступного понеділка. Законодавці проводять переговори по міграційній реформі, щоби розблокувати рішення з допомогою Україні, Ізраїлю й Тайваню.

Водночас Сенат США та Палата представників ухвалили закон про асигнування на потреби оборони (NDAA) із рекордною сумою дозволених витрат, а також 300 млн дол. – на допомогу Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-