Міноборони зацікавлене у прямих угодах з британськими виробниками зброї - Умєров

Міноборони зацікавлене у прямих угодах з британськими виробниками зброї - Умєров

Укрінформ
Міністерство оборони України зацікавлене у прямих угодах із британськими виробниками озброєння та готове підписувати довгострокові контракти.

Про це глава Міноборони Рустем Умєров заявив під час британсько-української конференції з оборонної промисловості, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

Умєров закликав британські оборонні компанії використати для прозорої й ефективної співпраці українські умови, зокрема можливість перевірки зразків у бою та швидкий фідбек від військових.

Він наголосив, що метою Міноборони на наступний рік є локалізація виробництва озброєнь на території України.

«Ми зацікавлені у прямих угодах з британськими виробниками, готові підписувати довгострокові контракти», – заявив міністр.

Серед іншого, Умєров підкреслив, що в бюджет Міноборони на наступний рік на озброєння, військову техніку та боєприпаси для Збройних сил України виділяються 255 мільярдів гривень.

Викликом же, за його словами, постає не лише створення та розвиток технологій, а і їхнє масштабування.

Читайте також: Умєров обговорив із Пріцкер закупівлі та виробництво зброї зі США

Очільник Міноборони відзначив внесок Великої Британії як одного з найбільших партнерів та союзників і подякував їй за всю надану зброю, яка дозволила Україні вистояти в перші дні російської агресії, а нині допомагає визволяти захоплені загарбниками землі.

Як повідомляв Укрінформ, у межах конференції оборонних індустрій DFNC1: US Edition Україна підписала меморандум про спільне виробництво зброї й обмін технічними даними зі Сполученими Штатами Америки.

Фото: Міноборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-