Міноборони з вересня виграло п’ять іноземних арбітражів майже на мільярд гривень

Міноборони з вересня виграло п’ять іноземних арбітражів майже на мільярд гривень

Укрінформ
Міністерство оборони України за 100 днів роботи нової команди здобуло перемогу у п’яти міжнародних арбітражах із іноземними постачальниками на суму понад 900 мільйонів гривень.

Про це Міноборони повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як уточнили у відомстві, згадані спори виникли через непостачання майна, порушення термінів постачання та якість самого товару.

У результаті міжнародний арбітраж присудив стягнути з недобросовісних іноземних постачальників на користь міністерства 6 934 936,92 доларів та 16 472 958,45 євро.

Також суд постановив, що відсотки річних продовжуватимуть нараховуватися щоденно до моменту оплати постачальником своєї заборгованості перед Міноборони.

Ще за двома контрактами Міністерство юстиції України подало позови до швейцарського арбітражу на суму 33 164 788,23 доларів. Підготовку цих позовів Мін’юст здійснював спільно з Юридичною службою Міноборони.

Читайте також: Бюджет Міноборони на наступний рік склали за зразком НАТО - заступник Умєрова

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня Верховна Рада призначила на посаду міністра оборони України Рустема Умєрова – політика і бізнесмена кримськотатарського походження, який з вересня 2022 року очолював Фонд державного майна.

Наступного дня Президент Володимир Зеленський представив колективу Міноборони нового очільника й наголосив на важливості нової суб'єктності міністерства та довіри до нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-