Бюджет Міноборони на наступний рік склали за зразком НАТО - заступник Умєрова

Бюджет Міноборони на наступний рік склали за зразком НАТО - заступник Умєрова

Укрінформ
Бюджет Міністерства оборони на 2024 рік складено за зразком НАТО, в подальших планах - розробити довготривалий план фінансування галузі за багатьма сценаріями.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник міністра оборони Юрій Джигир у колонці для Liga.net, звітуючи про 100 днів роботи на посаді.

«Бюджет Міноборони на 2024 рік складено за зразком НАТО. Це дає змогу більш чітко простежувати пріоритети у витрачанні грошей та стратегічно визначати їх розподіл. Наразі понад дві третини нашого бюджету спрямовуємо на людей - грошове забезпечення, утримання, навчання, бойові доплати. В отриманні озброєння великою мірою покладаємося на партнерів, водночас розвиваємо власні виробництва. Це справедливо і виправдано», - поінформував Джигир.

Він також наголосив, що на наступні роки Міноборони ставить перед собою завдання розробити довготривалий план фінансування галузі за багатьма сценаріями, зокрема з точки зору траєкторії партнерської підтримки. Перехід на видаткову номенклатуру НАТО також дає змогу ефективніше вчитися військовому бюджетуванню у цих країн і готуватися до вступу в Альянс.

Читайте також: У Міноборони внутрішній аудит виявив за квартал фінансових порушень більш як на 10 млрд

Як повідомляв Укрінформ, 28 листопада Президент Володимир Зеленський підписав закон про державний бюджет України на 2024 рік. Згідно з документом, доходи бюджету складуть 1 трлн 768 млрд гривень. Видатки - 3 трлн 355 млрд грн, дефіцит - 1 трлн 571,5 млрд грн, який покриватиметься в основному за рахунок міжнародної допомоги.

Головним пріоритетом бюджету-2024 є сектор оборони і безпеки - 1 трлн 692,6 млрд грн, що становить 22,1% ВВП.

Верховна Рада схвалила бюджет 9 листопада. За закон проголосували 276 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-