В Україні вже сертифікували 24 операторів протимінної діяльності, на черзі - ще 48

В Україні вже сертифікували 24 операторів протимінної діяльності, на черзі - ще 48

Укрінформ
Наразі в Україні сертифіковано 24 оператори протимінної діяльності, у процесі сертифікації перебуває 48 інших організацій.

Про це під час брифінгу заявив начальник управління протимінної діяльності - заступник начальника Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міноборони полковник Олег Шуварський, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні для виконання процесів протимінної діяльності в Україні сертифіковано 24 оператори протимінної діяльності. У процесі сертифікації перебуває 48 організацій, з них 21 - це урядові організації», - сказав він.

Окремо Шуварський зазначив, що гуманітарне розмінування здійснюється в Україні оператором протимінної діяльності виключно на територіях зі стабільною сприятливою безпековою ситуацією.

Читайте також: Півночі Житомирщини через замінування загрожує гуманітарна та екологічна катастрофа - експерт

«Сили та засоби, які залучені до гуманітарного розмінування, - це 216 груп розмінування операторів протимінної діяльності, з яких 123 групи займаються безпосередньо гуманітарним розмінуванням. А 93 групи - це групи нетехнічного обстеження, які проводять обстеження деокупованих територій», - розповів він.

Шуварський заявив, що, зважаючи на потребу гуманітарного розмінування такого масштабу, міністр оборони України раніше прийняв рішення щодо збільшення національного потенціалу України у сфері протимінної діяльності шляхом формування урядових підрозділів із розмінування.

Читайте також: Швейцарська компанія передасть Україні 60 машин для розмінування

«Станом на сьогодні у ЗСУ вже сформовано п'ять батальйонів розмінування, та у Державній спеціальній службі транспорту сформовано п'ять батальйонів та три окремі роти розмінування, а це - майже 1000 груп розмінування», - поінформував представник Міноборони.

Як повідомлялося, Швейцарія виділяє 100 млн франків для розмінування в Україні.

Фото з сайту armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-