Україна обговорює можливості отримання не лише F-16, а й інших винищувачів - Умєров

Україна обговорює можливості отримання не лише F-16, а й інших винищувачів - Умєров

Укрінформ
У короткотривалій перспективі Україна зосереджена на винищувачах F-16, у середньостроковій ж перспективі держава аналізує різні платформи, щоб бути попереду противника.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров на спільній з міністром оборони Литви Андрісом Спрудсом пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У короткотривалій перспективі ми зосереджені на платформах F-16, у середньостроковій перспективі ми також аналізуємо різні платформи, тому що хочемо бути попереду нашого противника. Тож постійно постає питання F-16, F-19, F-22, F-25, інших платформ. Чи це обговорюють – це завжди обговорюють. Цілодобово”, – наголосив Умеров.

За його словами, наразі українці тренуються на платформі F-16, додатково проводяться англійські курси, йде аналіз, які ППО, повітряні сили, платформи та авіоніка потрібна Збройним силам. Міністр оборони поінформував, що Україна також веде роботу над інфраструктурою для західних винищувачів і відбувся аудит.

Читайте також: Україна і Швеція обговорюють потенційне надання ЗСУ літаків Gripen

“Щодо положень, ми дивимося в бік партнерів, вони прагнуть провести передачу навесні. Ми рухаємося за зобовʼязаннями, але зобовʼязання не завжди означає передача. Це важливо розуміти, але ми постійно працюємо над розбудовою можливостей”, – підкреслив Умєров.

Як повідомлялося, міністри оборони України і Латвії Рустем Умєров і Андріс Спрудс обговорили низку спільних проєктів, серед яких розширення підготовки українських військових латвійськими інструкторами, продовження програми реабілітації українських захисників та співпраця в сфері виробництва БпЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-