Парламент Болгарії подолав вето президента на БТРи для України

Парламент Болгарії подолав вето президента на БТРи для України

Укрінформ
Національні збори Болгарії 8 грудня, проголосували за подолання вето президента Румена Радева щодо угоди між Міністерством внутрішніх справ Болгарії та Міністерством оборони України про постачання Болгарією старих бронетранспортерів (БТР) Україні, ратифікованої парламентом минулого місяця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

Пропозицію подолати вето було прийнято 161 голосом «за», 55 депутатів проголосували «проти».

Конституція Болгарії надає главі держави обмежене право вето, дозволяючи президенту повертати закони до Національних зборів для подальшого обговорення. У свою чергу парламент може скасувати вето президента простою більшістю голосів або прийняти вето та переглянути ветовані положення.

З моменту вступу на посаду в січні 2017 року Радєв вільно використовував владу, зауважує видання, і це було його 34-е вето. Національна асамблея скасовувала вето в майже усіх випадках - окрім п’яти.

Раніше прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков висловив впевненість, що більшість у парламенті відхилить вето, накладене президентом країни Руменом Радєвим на угоду про постачання Україні 100 одиниць бронетехніки.

Читайте також: Болгарія передасть Україні зенітні ракетні комплекси

Як повідомляв Укрінформ, Народні збори Болгарії на черговому засіданні в середу, 22 листопада, ратифікували угоду між Міністерством внутрішніх справ Болгарії та Міністерством оборони України про надання Україні бронетехніки та відповідного озброєння і запасних частин.

Фото: sofiaglobe.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-