Болгарія передасть Україні зенітні ракетні комплекси

Болгарія передасть Україні зенітні ракетні комплекси

Укрінформ
Болгарія передасть Україні зенітні ракетні комплекси та зенітні ракети різних типів для посилення протиповітряної оборони.

Про це повідомляє Novinite, передає Укрінформ.

Рішення підтримали 11 депутатів Комітету з питань оборони на позачерговому засіданні.

Ним пропонується, щоб Болгарія безоплатно передала Україні "дефектні, несправні або наднормативні переносні зенітні ракетні комплекси та зенітні ракети різних типів". Міністерство оборони визначить надлишкову кількість озброєння в ході поточного Стратегічного огляду оборонної політики. Очікується, що список буде готовий у січні або лютому.

Зараз в управлінні логістики Міноборони є список несправного обладнання, але необхідно оцінити, скільки з нього можна віддати. Ракети, про які йдеться, але поки не підтверджено, є радянськими С-300 варіанту 5В55Р(К).

Читайте також: Зброї буде більше: Умєров розповів про домовленості на оборонній конференції у США

Також Рада міністрів Болгарії повинна буде провести переговори з урядами країн НАТО про розміщення зенітних і берегових протикорабельних ракетних комплексів для посилення обороноздатності Болгарії.

Крім того пропонується, що Болгарія приєднання до коаліції країн з підготовки українських льотчиків на F-16, спільних навчань з ними, а також підготовку до 160 українських військових на рік.

Як повідомляв Укрінформ, Народні збори Болгарії на черговому засіданні в середу ратифікували угоду між Міністерством внутрішніх справ Болгарії та Міністерством оборони України про надання Україні бронетехніки та відповідного озброєння і запасних частин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-