Темпи втрат росармії на війні близькі до темпів поповнення сил - ISW

Темпи втрат росармії на війні близькі до темпів поповнення сил - ISW

Укрінформ
Темпи втрат російської армії на війні в Україні близькі до темпів, з якими Росія створює нові підрозділи.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Аналітики наводять дані, оприлюднені начальником служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимиром Фітьом 7 грудня, який заявив, що у листопаді на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках втрати російських військ становили майже 11 тисяч осіб. Однак на цих напрямках росіяни зазнають менших втрат, ніж у районі Авдіївки.

«Ці дані свідчать про те, що кількість втрат росіян у районі Авдіївки може бути ще більшою, враховуючи вищий темп бойових дій», – вважають експерти.

Зазначається, що зараз російська армія здійснює масові наступи на Авдіївку з метою її захоплення, намагаючись при цьому зберегти бронетехніку, попри ризик збільшення втрат серед військових.

За даними ISW, для армії РФ операції на війні в Україні дуже виснажливі. Низка джерел повідомили, що Росія щомісяця мобілізує від 20 000 до 40 000 людей, що може бути менше, ніж втрати РФ в Україні. Російське військове командування нещодавно терміново направило новостворені та малочисельні військові формування для посилення на окремих ділянках фронту.

Читайте також: Росія вербує нелегальних мігрантів з фінського кордону на війну з Україною

«Великі втрати, ймовірно, не дозволять російським силам повністю поповнити та відновити наявні підрозділи в Україні та сформувати нові оперативні та стратегічні резерви, якщо зусилля Росії з формування збройних сил продовжуватимуться у нинішніх темпах, а російські військові продовжуватимуть ведення операцій», – підсумували аналітики ISW.

Як повідомлялося, за даними Генерального штабу Збройних сил України, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 8 грудня 2023 року ліквідували близько 337 тисяч 220 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-