В Авдіївці росіяни намагаються повторити Бахмут - експерт

В Авдіївці росіяни намагаються повторити Бахмут - експерт

Укрінформ
Наразі в Авдіївці росіяни використовують ту саму тактику, що й у Бахмуті – це так звані м'ясні штурми.

Як передає Укрінформ, таку думку в ефірі Українського Радіо висловив ветеран АТО Євген Дикий.

"Бої йдуть усередині Авдіївської промки. І якщо з цього укріпленого району, який ми тримаємо з 2013-го року, нам зараз доведеться відійти, то виключно з однієї причини – нам просто не вистачає захисників її тримати. А тактика росіян не змінилась – вони просто засипають тілами Авдіївку", – констатував Дикий.

За його словами, на західному інформаційному фронті Росія, на жаль, має значно більші успіхи, ніж на фронті військовому.

"Там наразі розгорнута дуже потужна інформаційна операція, яку в їхній стилістиці можна назвати як "операція з примушення до перемир'я". Але справи у росіян далеко не райдужні. Те, що їм вдалося стримати наш наступ, їм дуже дорого насправді коштувало", - зазначив експерт.

На його думку, найбільший здобуток українського наступу не в територіях, він - у співвідношенні втрат: "При тому, що ми весь час були в наступі, співвідношення втрат на нашу користь по людях десь вдвоє-втроє, а по техніці – в три-п'ять разів по різних видах. І це продовжується й зараз".

Тому росіянам дуже потрібна пауза, вважає спікер: "Їм дуже потрібно виграти час, аби перегрупувати сили, провести ще мобілізацію і перезапустити свою оборонку. І саме звідси ця потужна інформаційна кампанія, що війна "в глухому куті". А отже, її треба "приморозити" для того, щоб вони зализали рани і швиденько перепідготувались. І нам дуже важливо не повестися на цю їхню інформаційну операцію. Бо, як це не прикро звучить, але наразі для нас меншим злом є продовжувати воювати без перерви. Бо пауза набагато більше дасть їм, ніж нам".

Євген Дикий зауважив також стосовно обіцяної допомоги різних країн, що в кожній із них є свої важливі внутрішні питання, "а десь там далеко наша війна. Світ такий, який є. Нам треба позбутися щодо нього ілюзій, і саме в ньому ми маємо вижити і перемогти".

Читайте також: Байден: Відмова від підтримки України - це просто безумство

Як повідомлялося, ЗСУ контратакували на північ від Авдіївського коксохімічного заводу, змусивши російські війська відступити з двох передових позицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-