Міністр оборони Швеції: Підтримка України є інвестицією в нашу власну безпеку

Міністр оборони Швеції: Підтримка України є інвестицією в нашу власну безпеку

Укрінформ
Підтримка України, яка захищає Європу та міжнародну безпеку від російської військової експансії, є для Швеції інвестицією у власну безпеку.

Про це під час дискусії в рамках Атлантичної Ради у Вашингтоні заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми маємо 650 днів війни в Україні. Ми стикаємося з найгіршою безпековою ситуацією в Європі з часів завершення Другої Світової війни. Дозвольте мені бути кристально зрозумілим в одній речі: Швеція буде продовжувати підтримувати Україну так довго, як це буде необхідно», - наголосив міністр.

Він назвав три причини, чому Швеція буде рішуче продовжувати допомогу Україні.

Перша – це прояв порядності та людяності. Росія розпочала неспровоковану та злочинну війну, тож зобов’язання підтримувати Україну є викликом, який постав перед сучасним поколінням.

Друга причина полягає в тому, що таким чином вона виступає на захист міжнародного порядку, заснованого на правилах. Для такої відносно невеликої країни як Швеція, за словами Йонсона, важливо знати, що Європа є не тим місцем, де сила визначає право, натомість усі країни можуть вільно обирати шлях для власної безпеки.

Читайте також: Умєров зустрівся з командувачем армії Швеції - обговорили оборонне виробництво

«Третя причина, чому ми підтримуємо Україну, - це дійсно є інвестицією у нашу власну безпеку. Україна зараз є європейським щитом проти російської військової експансії. Якби Росія досягла успіху у цій війні, я переконаний, що сусідні країни, такі як Молдова й Грузія, могли б зазнати більше тиску. Також із більшим тиском стикнулися б і союзники по НАТО. Тож дозвольте мені запевнити, що Сполучені Штати мають в особі Швеції партнера, який поділяє єдність у підтримці України так довго, як це буде необхідним», - наголосив Йонсон.

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення, Швеція надала Україні військову, фінансову та гуманітарну допомогу на суму понад 2,3 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-