Сили оборони відбили 54 ворожі атаки на п’яти напрямках

Сили оборони відбили 54 ворожі атаки на п’яти напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 54 атаки російських військ на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 2 грудня.

На лівому березі річки Дніпро в Херсонській області Сили оборони України продовжують утримувати займані позиції та завдавати російським загарбникам вогневого ураження.

Загалом на фронті протягом доби відбулися 69 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Підрозділи українських ракетних військ цієї доби уразили чотири артилерійські засоби загарбників. Сили протиповітряної оборони України знищили ворожу керовану авіаційну ракету Х-59.

Російська армія протягом доби здійснила три ракетні і 15 авіаційних ударів та 18 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Читайте також: Фітьо: На Бахмутському напрямку ЗСУ - в активній обороні, але за першої ж нагоди переходять до атак

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі, за інформацією Генштабу ЗСУ, продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує проводити диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти та нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

У районі Козачої Лопані Харківської області росіяни завдали авіаційного удару. Із артилерії й мінометів загарбники атакували близько 20 населених пунктів, зокрема Костобобрів і Прогрес Чернігівської області, Юнаківку, Грабовське й Лугівку Сумської області, Уди, Ветеринарне і Стогнії Харківської області.

На Куп’янському напрямку російська армія вела штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки й Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Сили оборони України відбили там сім ворожих атак.

Авіаційного удару війська РФ завдали в районі Петропавлівки Харківської області. Під артилерійський і мінометний вогонь загарбників на цьому напрямку протягом доби потрапили близько 10 населених пунктів, серед них – Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районі Серебрянського лісництва Луганської області. Українські захисники відбили там три ворожі атаки.

Від ударів російської артилерії й мінометів протягом доби на Лиманському напрямку постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Торське, Серебрянка, Спірне, Верхньокам’янське і Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку загарбники вели штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Сили оборони України відбили там 15 ворожих атак.

Під артилерійським і мінометним вогнем російської армії на Бахмутському напрямку опинилися близько 15 населених пунктів, серед них – Оріхово-Василівка, Часів Яр, Богданівка, Кліщіївка і Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районах східніше від Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та Сєверного, південніше від Тоненького і Первомайського Донецької області. Українські оборонці відбили там 20 ворожих атак.

Ударів російських мінометів й артилерії на Авдіївському напрямку протягом доби зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Сєверне, Степове, Авдіївка, Карлівка і Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. Сили оборони України відбили там дев'ять ворожих атак.

Із авіації російська армія вдарила по району Побєди Донецької області. Цей же населений пункт, а також Мар’їнку та Георгіївку загарбники обстріляли із артилерії і мінометів.

На Шахтарському напрямку війська РФ вели безуспішні штурмові дії в районах південно-східніше від Вугледара та західніше від Старомайорського Донецької області. Від вогню російських мінометів й артилерії протягом доби тут потерпали близько 10 населених пунктів, серед них – Водяне, Вугледар, Пречистівка й Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку російська армія вісім разів безуспішно намагалася відновити втрачене положення в районах південніше від Роботиного, західніше та північно-західніше від Вербового.

Із артилерії й мінометів на Запорізькому напрямку протягом доби загарбники били по більш ніж 15 населених пунктах, зокрема по Полтавці, Малинівці, Гуляйполю, Роботиному і Малій Токмачці Запорізької області.

На Херсонському напрямку війська РФ завдали артилерійських ударів по Херсону, а також по Очакову Миколаївської області.

Читайте також: Сили оборони за добу ліквідували 1070 російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники зменшили активність авіації, артилерії та загальну кількість боєзіткнень на Таврійському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-