Фітьо: На Бахмутському напрямку ЗСУ - в активній обороні, але за першої ж нагоди переходять до атак

Фітьо: На Бахмутському напрямку ЗСУ - в активній обороні, але за першої ж нагоди переходять до атак

Укрінформ
На Бахмутському напрямку загарбники активно застосовують авіацію, якщо дозволяє погода. а перед штурмом обстрілюють позиції українських військ.

Про це сказав начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ситуація на Бахмутському напрямку досить активна, українські захисники відбили 21 ворожу атаку в районі населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка. Ворог активно використовує авіацію, якщо це дозволяє погода... Також (зафіксовано) 437 обстрілів українських позицій - це і артилерія, і міномети різних калібрів. Бачимо, що на артилерійські обстріли погода не сильно впливає. Перед тим як здійснювати штурмові дії, російські окупанти активно обстрілюють українські позиції», - сказав Фітьо.

За його словами, основні бойові дії відбуваються як на півдні, так і на півночі від Бахмута. Українські військові перебувають в активній обороні, але за першої ж нагоди переходять до атакувальних дій.

Читайте також: Бюджет Росії дає їй змогу продовжувати війну у тих самих масштабах - розвідка Естонії

«Зараз російські окупаційні війська намагаються відбити попередньо втрачені свої позиції, успіхів у них немає; намагаються штурмувати малими штурмовими підрозділами «Шторм», «Шторм Z», «Шторм V», які сформовані з колишніх ув'язнених та військовослужбовців-штрафників», - додав Фітьо.

Він також згадав про те, що на полі бою зафіксоване перебування колишніх «вагнерівців»: «Невелика кількість, але вони повернулися вже на фронт».

За словами Фітя, тактика «м'ясних» штурмів притаманна армії РФ, для якої життя солдатів нічого не важать. «Втрати ворога на нашій лінії відповідальності з початку листопада становили 8700 осіб. У Росії проводиться прихована мобілізація для поповнення цих втрат. Крім втрат 200-ми та 300-ми у них ще проблема з відмовниками та дезертирами, які покидають поле бою», - сказав речник.

Читайте також: Російське командування скаржиться на WhatsApp: збільшує загрозу ударів від Сил оборони - ISW

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 2 грудня 2023-го ліквідували близько 331 110 російських загарбників, з них 1070 за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-