Російське командування скаржиться на WhatsApp: збільшує загрозу ударів від Сил оборони - ISW

Російське командування скаржиться на WhatsApp: збільшує загрозу ударів від Сил оборони - ISW

Укрінформ
У Росії нарікають на те, що їхні вояки продовжують користуватись застосунками для обміну повідомленнями поблизу лінії фронту, ставлячи під загрозу оперативну безпеку.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Як зазначається у звіті, ані попередження, ані «докладні лекції» про небезпечність користування додатком WhatsApp та іншими месенджерами в районах бойових дій не змінюють звичок російських військових. А їхні повідомлення потрапляють в українські перехоплення, зокрема документи, скриншоти розмов і медіафайли.

«Російське військове командування здебільшого звинуватило використання російських телефонів у руйнівному ударі з боку України по зоні зосередження у Макіївці Донецької області 2022 року напередодні Нового року, і схоже, що російське командування значною мірою не змогло подолати цю проблему впродовж року», – підсумували в ISW.

Читайте також: Росіяни безуспішно намагаються потрапити на територію Авдіївського коксохіму - Генштаб

Як повідомлялося, у ніч проти 1 січня 2023 року в окупованій Макіївці внаслідок удару ЗСУ знищені кількасот мобілізованих із Самарської області РФ, які розміcтилися в будівлі професійно-технічного училища. Також були знищені близько десяти одиниць військової техніки ворога.

Міноборони РФ заявило, що внаслідок удару загинули 89 російських військовослужбовців.

Водночас британська розвідка оцінювала втрати російської армії внаслідок удару по Макіївці у понад 300 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-