Система електронного документообігу вже працює в медзакладах та шпиталях - Міноборони

Система електронного документообігу вже працює в медзакладах та шпиталях - Міноборони

Єдині новини
Укрінформ
У всіх цивільних медичних закладах та у 90% шпиталів розгорнули систему електронного документообігу, яка дозволить військовим передавати до військово-лікарських комісій необхідні документи.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, передає кореспондент Укрінформу.

«Розгортання цифровізації ВЛК пов’язана з так званим шляхом пораненого. Міноборони разом з МОЗ, Мінцифрою та громадськими організаціями розробили пакет змін до законодавства. Це дозволяє спрощувати процеси, які пов’язані з проходженням ВЛК для поранених і для того, щоб обслуговувати ці зміни, ці спрощення, і подальшу опцію не ходити з папірчиками для того, щоб отримати необхідні документи. Станом на зараз ми розгорнули систему електронного документообігу у цивільних закладах охорони здоров’я майже у 100% і у військових шпиталях відповідно на майже 90%», - сказала Черногоренко.

Читайте також: Міноборони: Військовим більше не треба возити особисто документи ВЛК

За її словами, тепер три документи, які раніше треба було приносити, можна зараз передати через електронну систему документообігу між ТЦК ТСП і місцем роботи ВЛК.

«Це довідка про обставини травми, поранення, контузії і каліцтва, постанова ВЛК про потребу у відпустці для лікування і постанова ВЛК про непридатність до військової служби», - уточнила посадовець.

Читайте також: ВЛК передали військовим частинам вже понад три тисячі електронних документів

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони спільно з Міністерством охорони здоров'я, Міністерством цифрової трансформації та громадськими організаціями розробили зміни до законодавства, які дозволяють спростити процеси, пов’язані з проходженням військово-лікарської комісії (ВЛК) для поранених військовослужбовців ЗСУ та Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-