ВЛК передали військовим частинам вже понад три тисячі електронних документів

ВЛК передали військовим частинам вже понад три тисячі електронних документів

Єдині новини
Укрінформ
Між військовими частинами та військово-лікарськими комісіями в електронному вигляді передано вже понад три тисячі документів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко, передає Укрінформ.

"Ми працюємо над тим, щоб повністю забезпечити шлях пораненого. Ми цифровізували напрямок обміну між ВЛК і військовою частиною щодо того, щоб військовим не потрібно було носити папірці. Два папірці - це довідка про поранення і довідка про зв'язок між пораненням та участю в бойових діях. Уже маємо понад 3 тис. документів через цей обмін. Цільова модель - зробити так, щоб військові взагалі робили найменшу кількість візитів, щоб отримати рішення ВЛК", - розповіла Черногоренко.

Читайте також: Залужний, Умєров і Клименко доповіли Президенту про роботу ВЛК і військкоматів

Вона додала, що запровадження електронної черги на ВЛК показує позитивні результати, тому цей напрямок буде посилюватися, зокрема можна буде записатися ще у більшій кількості місць.

За словами Черногоренко, також триває робота над переведенням в цифровий формат низки документів, зокрема деяких паперових журналів.

Читайте також: Командування Медсил ухвалило рішення про збільшення працівників ВЛК

"Наступного тижня ми виходимо з депаперизацією ряду дуже набридлих паперових журналів в армії", - анонсувала заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, у військових поліклініках уже доступна електронна черга на військово-лікарську комісію для всіх військовослужбовців.

Читайте також: У МОЗ роз'яснили алгоритм оскарження рішення ВЛК

3 листопада член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський повідомив, що Верховна Рада найближчим часом може ухвалити комплекс документів щодо реформування військово-лікарських комісій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-