Москва віддає своє майбутнє в заставу Пекіну - Столтенберг

Москва віддає своє майбутнє в заставу Пекіну - Столтенберг

Укрінформ
Внаслідок своєї війни проти України Росія стала сильно залежною від Китаю, віддаючи в заставу Пекіну рік за роком своє майбутнє.

Як передає Укрінформ, про це заявив у середу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Брюсселі після завершення засідання Ради Україна-НАТО.

"Росія також стає набагато більш залежною від Китаю. Рік за роком Москва віддає своє майбутнє в заставу Пекіну", - сказав він.

Генсек НАТО наголосив, що через свою агресивну війну Росія стала значно слабшою політично. "З політичної точки зору, Росія втрачає вплив у своєму ближньому закордонні. Не лише в Україні, а й на Кавказі та в Центральній Азії", – заявив Столтенберг. 

Крім того, Росія стала слабшою не лише у військовому плані, а також і в економічному.

Читайте також: Росія втратила в Україні сотні літаків, тисячі танків та 300 тисяч військових - генсек НАТО

"Доходи від продажу нафти і газу падають. Російські банківські активи перебувають під санкціями. Понад тисячу іноземних компаній припинили або скоротили свою діяльність в країні, а 1,3 млн людей виїхали з Росії минулого року", – зазначив генсек НАТО. 

Як повідомлялося, 29 листопада у Брюсселі, в рамках зустрічі урядовців Альянсу, відбувається перше в історії засідання Ради Україна–НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-