Росія втратила в Україні сотні літаків, тисячі танків та 300 тисяч військових - генсек НАТО

Росія втратила в Україні сотні літаків, тисячі танків та 300 тисяч військових - генсек НАТО

Укрінформ
У війні проти України Росія втратила значну частину своїх звичайних збройних сил - сотні літаків, тисячі танків та понад 300 тис. військових.

Як передає Укрінформ, про це заявив у середу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Брюсселі після завершення засідання Ради Україна-НАТО.

"У військовому плані Росія втратила значну частину своїх звичайних збройних сил - сотні літаків, тисячі танків і людські втрати у понад 300 тис. осіб", - сказав він.

Наголошуючи на "стратегічній помилці Путіна" при вторгненні в Україну, що вже призвело до ослаблення РФ, генсек НАТО, втім, сказав, що "не треба недооцінювати Росію".

"Російська економіка стоїть на військовому фундаменті. Путін має високу толерантність до жертв, і цілі Росії в Україні не змінилися", - заявив Столтенберг.

На цьому тлі він вказав на те, що Росія накопичила великий запас ракет напередодні зими і зараз здійснює "нові спроби завдати удару по українській електромережі та енергетичній інфраструктурі, намагаючись залишити Україну в темряві і холоді".

Читайте також: Сили оборони ліквідували ще 1140 російських загарбників

"Я вітаю те, що члени Альянсу продовжують посилювати протиповітряну оборону України. Минулого тижня 20 країн-членів НАТО домовились про створення Коаліції протиповітряної оборони України. Це допоможе захистити українські збройні сили і міста. І врятувати життя українців", - додав генсек. 

Як повідомлялося, 29 листопада у Брюсселі, в рамках зустрічі урядовців Альянсу, відбувається перше в історії засідання Ради Україна–НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-