Столтенберг: Українці здобули великі перемоги, захоплююся ЗСУ

Столтенберг: Українці здобули великі перемоги, захоплююся ЗСУ

Укрінформ
Українські військові вже здобули великі перемоги, зумівши витіснити російських окупантів з півночі, сходу та півдня та завдавши їм важких втрат.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час спільної з главою МЗС України заяви у Брюсселі перед початком Ради Україна-НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми також обговоримо нагальні потреби, ситуацію на полі бою. І дозвольте мені ще раз висловити своє глибоке захоплення Збройними Силами України, політичним керівництвом, народом України, мужністю, яку ви демонструєте з моменту повномасштабного вторгнення. І тим фактом, що ви змогли відтіснити російські війська з півночі, сходу і півдня. А також завдали важких втрат російським окупантам. Це – великі перемоги для України, і це результат вашої твердої рішучості захищати свою країну і свою територіальну цілісність", - сказав він.

Водночас генсек НАТО закликав не недооцінювати Росію. Він вказав на те, що інтенсивні бойові дії тривають, і потрібно "бути готовими до нових повітряних і ракетних ударів". За словами Столтенберга, важливо, щоб солідарність членів Альянсу з Україною "була продемонстрована не лише на словах, а й на ділі".

Читайте також: Україна просить Захід про допомогу, але не про застосування військ проти РФ - Кулеба

"Тому що в інтересах України, а також в інтересах нашої власної безпеки, щоб Україна перемогла, щоб ви змогли відтіснити російські війська і перемогти як суверенна, незалежна країна в Європі", – наголосив Столтенберг.

Він також зазначив, що під час Ради Україна–НАТО обговорюватиметься підтримка шляху України до Альянсу.

"Ця зустріч демонструє, що Україна рухається все ближче і ближче до НАТО. На зустрічі ми обговоримо, як ми можемо підтримати ваш шлях до членства в НАТО. Всі члени Альянсу згодні з тим, що Україна стане членом Альянсу. І зараз нам потрібно обговорити шлях вперед, зусилля з реформування і те, як НАТО може підтримати вас у впровадженні цих реформ", – сказав Столтенберг.

Читайте також: Україна не відступить у боротьбі за поновлення територіальної цілісності станом на 1991 рік - Кулеба

Як повідомлялося, 29 листопада у Брюсселі, в рамках зустрічі урядовців Альянсу, відбувається перше в історії засідання Ради Україна–НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Фото: Europa Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-