Україна просить Захід про допомогу, але не про застосування військ проти РФ - Кулеба

Україна просить Захід про допомогу, але не про застосування військ проти РФ - Кулеба

Укрінформ
Київ сподівається на конструктивне рішення Конгресу США щодо одночасної допомоги для України й Ізраїлю і наголошує, що продовження такої допомоги є найкращим шляхом уникнути необхідності відправляти на війну західні війська.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Брюсселі перед початком Ради Україна-НАТО, відповідаючи на запитання щодо ймовірності зменшення обсягів допомоги Заходу з огляду на позиції Угорщини, Словаччини та розвиток подій на Близькому Сході, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Політика є політика, і люди заявляють про різні речі. Вчора я мав продуктивну зустріч із міністром закордонних справ Словаччини, і ми чудово зрозуміли один одного. Він підтвердив, що ремонтний хаб для української важкої техніки буде продовжувати працювати у Словаччині, контракти між українськими та словацькими збройовими компаніями будуть продовжуватися, тож я не бачу тут ризику. Щодо Угорщини - почекаймо два тижні й подивімося, чим все це завершиться», - сказав Кулеба.

Він також висловив сподівання, що Конгрес США знайде рішення, яке буде в інтересах народу самої Америки, - надавати підтримку обом країнам - Україні й Ізраїлю - за цих обставин.

Читайте також: Кулеба переконаний, що захист Європи без України неможливий

«Найкращий шлях уникнути відправки своїх військових на війну - допомогти іншим країнам у веденні цих воєн... Я хочу підкреслити знову: Україна ніколи не просила присутності американських військ на (українській) землі. Це принципово, і цим ми дуже відрізняємося від інших. Наша угода дуже чесна. Ви надаєте нам те, що нам потрібно, і ми будемо битися. Ми не просимо вас приносити в жертву ваших солдатів», - підкреслив міністр закордонних справ України.

Відповідаючи на запитання журналістів про стратегічний «глухий кут» на фронті, він підкреслив, що в Україні жодного «глухого кута» немає.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається перше в історії засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-