Кулеба переконаний, що захист Європи без України неможливий

Кулеба переконаний, що захист Європи без України неможливий

Укрінформ
Захист Європи без залучення України неможливий, оскільки держава зараз має найбільш сильну та загартовану в боях армію в регіоні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перед початком Ради Україна-НАТО у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

"Перемога України не лише в інтересах України, а й в інтересах усієї євроатлантичної спільноти. Не буде перебільшенням сказати, що захист Європи без України – це марна справа, тому що у нас зараз найсильніша і найбільш загартована в боях армія в Європі", - сказав глава МЗС.

Він також вказав на підвищення взаємосумісності Збройних сил України з НАТО. "Ми підвищуємо нашу взаємосумісність з НАТО. Ми де-факто стаємо армією НАТО з точки зору наших технічних спроможностей та принципів управління армією", - сказав Кулеба.

Читайте також: Швидкий вступ України до НАТО зробить безцільним продовження війни для Путіна - Волкер

Водночас він відзначив той факт, що сьогодні у Брюсселі міністри закордонних справ України та держав-членів НАТО вперше сядуть за стіл "як рівні", у Раді Україна-НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Бельгії у вівторок розпочалося дводенне засідання міністрів закордонних справ країн НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-