США ведуть переговори із Грецією про купівлю снарядів для України - ЗМІ

США ведуть переговори із Грецією про купівлю снарядів для України - ЗМІ

Укрінформ
США ведуть перемовини щодо купівлі 75 000 артилерійських снарядів із запасів Збройних сил Греції в рамках зусиль із поповнення боєприпасів України для протистояння Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Зазначається, що Сполучені Штати закуплять 50 000 снарядів калібру 105-мм, 20 000 калібру 155-мм і 5 000 більших снарядів калібру 203-мм. Перемовини щодо закупівлі снарядів перебувають на завершальному етапі, йдеться у матеріалі.

Загальна ціна снарядів, узгоджена грецькою стороною, становить 47 мільйонів доларів США.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 20 листопада, Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном та верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО у Європі Крістофером Каволі поінформував про новий оборонний пакет допомоги від США.

Читайте також: Президент Латвії: ЄС має розмовляти з будь-якими державами про продаж снарядів для України

У новий пакет оборонної допомоги США для України увійшли зенітні ракети Stinger; система HIMARS та додаткові боєприпаси; артилерійські снаряди калібрів 155 мм і 105 мм; протитанкові ракети TOW, Javelin та AT-4. Крім того, США надали Україні понад 3 млн набоїв; підривні боєприпаси для прибирання перешкод; спорядження для холодної погоди; запчастини та інше обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-