Європа й Канада надають 50% військової допомоги Україні - Столтенберг

Європа й Канада надають 50% військової допомоги Україні - Столтенберг

Укрінформ
Європейські країни-учасники НАТО та Канада надають майже 50% військової підтримки, яку отримує Україна для відбиття російської агресії.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної заяви з держсекретарем США Ентоні Блінкеном перед початком засідання міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі.

"І я дякую Сполученим Штатам за ваше лідерство, за критично важливе військове обладнання, яке Сполучені Штати надають Україні. Але дозвольте мені підкреслити, що це насправді спільні зусилля Сполучених Штатів, Канади та європейських членів Альянсу. І європейські члени Альянсу і Канада надають майже 50% військової підтримки. Отже, це насправді те, що ми робимо разом як члени Альянсу по обидва боки Атлантики", - сказав він.

Читайте також: У Брюсселі розпочинається зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО

Столтенберг зазначив, що "Україна буде в центрі порядку денного" зустрічі глав МЗС країн НАТО у Брюсселі. "Ми бачимо продовження російських атак, інтенсивні бої тривають вздовж лінії фронту, і це робить ще більш важливим те, щоб члени Альянсу продовжували підтримувати Україну", - додав він.

Читайте також: Україна має сама вирішувати, з ким і коли вести переговори про мир - генсек НАТО

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Бельгії у вівторок, 28 листопада, розпочинається дводенне засідання міністрів закордонних справ країн НАТО, у ході якого Альянс, зокрема, підтвердить довгострокову підтримку України.

У середу, 29 листопада, пройде перше засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Перед його початком глава МЗС України Дмитро Кулеба та генсек НАТО Єнс Столтенберг виступлять із спільною заявою.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-