Чехія надаватиме ліцензії на поставки військових матеріалів в Україну замість військової техніки

Чехія надаватиме ліцензії на поставки військових матеріалів в Україну замість військової техніки

Укрінформ
Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова заявила у неділю, що запас чеських армійських складів вичерпався, однак наразі країна оформлює ліцензії на експорт військових матеріалів в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International із посиланням на Чеське телебачення.

Очільниця чеського оборонного відомства зазначила що в країн лишилося «не так багато» техніки, яка може бути поставлена в Україну. Водночас, за її словами, Чехія продовжує оформлювати відповідні ліцензії на експорт військових матеріалів, завдяки чому необхідна техніка та боєприпаси продовжують поставлятися в Україну через приватні компанії та донаторів.

Читайте також: Чехія заморозить усі російські державні активи - рішення уряду

Чернохова нагадала, що цього року понад 4 тисячі українських військових пройшли навчання на території Чехії та Польщі за участі чеських інструкторів, і запевнила, що країна продовжить надання подібної допомоги ЗСУ.

Міністерка підкреслила, що у Чехії є вільні виробничі потужності для випуску необхідних Україні видів озброєння, про які знають приватні фірми та партнери за кордоном. Зокрема, за її словами, через Чехію на данські гроші було відправлено майже 50 БМП, 2500 пістолетів, 7000 автоматів, 500 ручних кулеметів та 500 снайперських гвинтівок.

Читайте також: Чехія планує накласти санкції на компанії із третіх країн за реекспорт товарів в Росію - ЗМІ

Як повідомлялося, у жовтні уряд Чехії схвалив виділення нового пакету військової допомоги для України на суму 22 мільйони чеських крон (понад 32,3 мільйона гривень).

Фото: Ondřej Deml, ČTK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-