За час повномасштабної війни відбулися майже 50 обмінів полоненими - Юсов

За час повномасштабної війни відбулися майже 50 обмінів полоненими - Юсов

Укрінформ
Російське військове керівництво попри заяви не докладає зусиль для визволення своїх військовополонених, водночас переговори з цього приводу тривають.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Юсова, від початку повномасштабного вторгнення Україна докладає всіх зусиль для того, щоб повертати додому наших захисників.

«Понад 2,5 тисячі українців вдалося повернути з російського полону і майже 50 обмінів відбулось, і робота над цим триває», - наголосив він.

Натомість російське військове керівництво, за словами представника розвідки, не докладає зусиль для повернення своїх полонених.

Читайте також: Офіс омбудсмена: Серед повернутих із полону чверть - зниклі безвісти за особливих обставин

«Ми констатуємо факт, що попри публічіні заяви, які останнім часом лунали, і Шойгу, й інших посадовців держави-агресора про те, що для них важливо повертати полонених, - вони для цього не докладають реальних зусиль. Тим не менше перемовини не припинялись весь цей час і тривають, і ми розраховуємо на результат, готуємось до цього відповідно до міжнародного законодавства і активно поповнюємо обмінний фонд», - наголосив Юсов.

Він не навів даних щодо кількості українських полонених у РФ, однак наголосив, що в Україні робота над реєстрами триває.

«Незалежно від публічної інформації працює реєстр Національного інформаційного бюро, який збирає дані як щодо військовополонених захисників і захисниць, так і стосовно цивільних полонених, які перебувають у руках у росіян», - заявив Юсов.

Читайте також: Обмін «всіх на всіх» не потребує паритету за кількістю військовополонених – ГУР

Як повідомляв Укрінформ, спікер проєкту «Хочу жить» Віталій Матвієнко заявив, що понад 250 російських військовослужбовців скористалися можливістю зберегти своє життя і відмовилися воювати проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-