Обмін «всіх на всіх» не потребує паритету за кількістю військовополонених – ГУР

Обмін «всіх на всіх» не потребує паритету за кількістю військовополонених – ГУР

Ексклюзив
Укрінформ
Україна працює над проведенням обміну з Російською Федерацією у форматі “всіх на всіх” і цей механізм не потребує паритету за кількістю військовополонених.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України і Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов заявив в інтерв’ю Укрінформу.

“Це (проведення обміну у форматі “всіх на всіх” – ред.) – не ймовірність. Це – завдання, над яким триває робота. Однак ми не можемо сказати, що це питання найближчих днів”, – сказав Юсов.

Відповідаючи на запитання щодо необхідності мати паритет за кількістю полонених для застосування відповідного механізму, представник ГУР МОУ підкреслив: “Ні, звісно. Ми ж говоримо про міжнародне право. Женевські конвенції передбачають механізм повернення всіх полонених”.

Читайте також: Легіон «Свобода Росії» та РДК передавали Україні російських військовополонених - ГУР

Як повідомлялося, раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України і Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов заявляв, що обмін полоненим з РФ за форматом “всіх на всіх” – це не просто мрія, а конкретне завдання, яке буде виконано. У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими зазначали, що обмін полоненими у форматі "всіх на всіх" у разі досягнення з Росією такої домовленості відбудеться поетапно, а не в один день.

Читайте також: За останній період кількість військових РФ в українському полоні значно збільшилася – розвідка

За словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, обмін у форматі “всіх на всіх” може стосуватися тільки військових, цивільних заручників у такий спосіб повернути в Україну не вдасться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-