Росія не змінила цілей війни проти України: ISW про виступ Путіна на G20

Росія не змінила цілей війни проти України: ISW про виступ Путіна на G20

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін в ході виступу на віртуальному саміті G20 повторив «шаблонну риторику», яка хибно зображає Росію як готову брати участь у змістовних перемовинах, ймовірно, щоб змусити Захід передчасно підштовхувати Україну до переговорів з РФ.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ. 

«Путін заявив, що світ повинен «подумати про те, як зупинити цю трагедію (війну, ініційовану Росією проти України – ред.)», неправдиво сигналізуючи про готовність брати участь у змістовних мирних переговорах в Україні. Путін та інші російські офіційні особи регулярно неправдиво заявляли, що Кремль готовий вести переговори, щоб припинити війну, сигналізуючи водночас, що Кремль зберігає свої максималістські цілі щодо України, включаючи територіальні претензії і зміну влади», – йдеться у звіті.

На думку аналітиків ISW, офіційні особи Кремля просувають цей наратив, стверджуючи одночасно, що Україна не бажає вести переговори з Росією, щоб, ймовірно, змусити західних чиновників передчасно пропонувати вигідні для Росії поступки замість того, щоб брати участь у змістовних, добросовісних переговорах. 

У звіті зазначається, що українські офіційні особи висловлювали свою готовність вести переговори з Росією, як тільки вона виведе свої війська з міжнародно визнаної території України, включаючи Донбас і Крим.

«ISW не помітив жодних ознак того, що Путін не зберігає своїх максималістських цілей, і продовжує вважати, що передчасне припинення бойових дій в Україні значно збільшує ймовірність поновлення російської агресії на набагато вигідніших для Кремля умовах у найближчому майбутньому», – підкреслили в Інституті вивчення війни.

Читайте також: Путін запропонував лідерам країн G20 подумати, як зупинити «трагедію» війни в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вважає, що початок дипломатичного формату і фіксація закінчення розв’язаної Росією війни проти України за великим столом у присутності «порядних» держав може бути лише в тому разі, якщо Росія без бою виведе свої війська з України.

Нещодавно в інтерв’ю The Sun Зеленський заявив, що Київ не розглядає «мир за будь-яку ціну», оскільки Україна не вірить в те, що Путін або росіяни хочуть закінчити війну.

Фото: epa.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-