В Офісі Президента обговорили підготовку українських військових із командувачем місії ЄС

В Офісі Президента обговорили підготовку українських військових із командувачем місії ЄС

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів зустріч із головою Військового штабу Європейського Союзу, командувачем Місії ЄС із військової допомоги Україні генерал-лейтенантом Міхілсом ван дер Лааном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Жовква відзначив ефективну діяльність Місії ЄС, яка за рік роботи забезпечила успішне тренування близько 34 тисяч українських військовослужбовців за різними напрямами базової, колективної та спеціальної підготовки.

«Місія ЄС із військової допомоги на практиці доводить свою ефективність і важливість. Ми вдячні ЄС і всім державам-членам, які вже тренують наших військових і посилюють оборонний потенціал України», - наголосив Жовква.

Читайте також: Міноборони створило спеціальну структуру для інтеграції F-16

Він наголосив, що підготовлені в межах місії ЄС українські військовослужбовці відіграють важливу роль у проведенні успішних наступальних дій зі звільнення тимчасово окупованих територій України.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили перспективи подальшого розширення спектра та масштабів підготовки українських військових у межах цієї Місії.

Жовква також висловив сподівання на розблокування невдовзі питання виділення нового траншу допомоги у 500 млн євро в межах Європейського фонду миру для подальшої підтримки Збройних Сил України.

Читайте також: Британські військові експерти наступного року тренуватимуть бійців ЗСУ у Румунії

«Динамічне продовження та максимальне пришвидшення надання оборонної та військово-технічної допомоги від наших європейських партнерів є ключовим чинником успіху в нашій боротьбі на полі бою», - заявив керівник Офісу Президента.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 листопада інтенсивну підготовку в навчально-тренувальних центрах у більш ніж 30 країнах-партнерах завершили понад 100 тисяч українських військових.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-